Ekstra eiendomsskatt på alle hvitevarer

Ekstra eiendomsskatt på alle hvitevarer

Eiendomsskatten er jo noe som alle har trykt til sitt bryst og er hjertelig glade for i dag. Nå skal det innføres ekstra eiendomsskatt på alle hvitevarer. Janus Golli i stortingets opplysningskomite sier at denne skatten kun er en luksusskatt som vil berøre de aller rikeste i landet ettersom det kun dreier seg om hvitevarer. Ting som bord og stoler, vedfyring og andre nødvendige ting man finner i hjemmet vil ikke bli berørt av denne nye eiendomsskatten som kun berører hvitevarer.
På spørsmål fra 49studio om de ikke mener at hvitevarer er nødvendige i dagens hushold er svaret at dette er basert på en utarbeidelse «Hagakomiteen for utarbeidelse av nødvendige husholdningsartikler» er kommet frem til. Denne komiteen har hatt som oppgave nå de siste fem år å samle inn data om hvilke husholndingsartikler som er nødvendige i dagens husholdning. Etter en rapport på 520 sider er det nå slått fast at hvitevarer ikke hører til under husholdningsartikler som er nødvendige i dagens husholdning anno 2011.

Med andre ord er ting som oppvaskmaskin, komfyr, vaskemaskin, kjøleskap og fryser ikke nødvendige husholdningsprodukter?
Vel- , stortingets opplysningskomite forholder seg kun til hva Hagakomiteen for utarbeidelse av nødvendige husholdningsartikler er kommet frem til i sin rapport, sier Janus Golli. Man kan jo aldri dekke inn alle aspekter i slike rapporter, men for de aller fleste vil nok dette stemme. Den nye skatten på alle slike hvitevarer vil ikke bli høye i forhold til norsk lønnsnivå. Som eksempler kan man jo ta at skatten på en normal 4 soners komfyr vil bli på 2000 kroner og en normal vaskemaskin kommer på rundt 3500. Når man tenker på at dette kun er engangsavgifter er ikke dette noe som vil bli noen belastning for de fleste. På bruktvarer vil skattene være på omtrent det dobbelte, dette for å skjerme miljøet og få folk til å handle inn nye apparater som ikke forurenser like mye. Skatten er foreslått implentert våren 2012.

november 10, 2011 By : Category : Politikk Tags:, ,
0 Comment Skriv ut
Bookmark :

Legg igjen en kommentar